Så lykkedes det endelig!

Posted by Kasper Jensen on januar 26, 2011 in Uncategorized

Tanja var idag i stand til at putte de farvede bolde i de rigtige kopper.
Det viste sig at være afgørende at hun havde flere bolde liggende foran sig, så kunne hun nemlig bedre se hvordan forskellen på boldenes farve havde noget at gøre med hvor de skulle placeres.
Jeg har undervejs opdelt hele øvelsen i flere lettere øvelser.
Nogle gange bruger jeg f.eks. bare havde to kopper og kun en bold for på den måde at gøre øvelsen lettere. Det giver jo 50% chance for succes hvilket motiverer hende til at fortsætte øvelsen.
 Andre gange har flere af boldene allerede ligget i kopperne hvilket jo så motiverer hende til at kigge om der er pladser ledige. Dette er jo enklere for hende at forstå, men på en måde snyd idet farven så ikke nødvendigvis er det afgørende. Til gengæld oplever hun jo alligevel hvordan den farvede bold finder sin plads i koppen i samme farve.
Desuden har hun også lært at hvis man putter en bold i en forkert kop giver det ikke point og hun flytter derfor bolden videre, ved gentagelser af dette viser det sig at det ikke kan betale sig at prøve alle kopper men derimod kigge hun på farven.
Det sværeste ved træningen af Tanja, er problemet med at lære hende regler. Regler er ofte baseret logik som rækker ud over det umiddelbare, hendes lille hjerne har ikke nemt ved at knække den slags problemer.
Til gengæld virker gentagne succes oplevelser rigtig godt. Det svære for mig som træner er derfor at opstille øvelser som leder hende den rigtige vej bid for bid.
Men idag lykkedes det altså 🙂

Tags: